De ce sunt recomandate prichindeilor puzzle-urile clasice în locul aplicațiilor puzzle

Prichindeilor le sunt recomandate puzzle-urile clasice din lemn chiar dacă unii părinți au tendința de a le considera drept ceva învechit.

Cunoaștem de mult timp faptul că puzzle-ul reprezintă o minunată modalitate de învățare, de a dezvolta abilitățile cognitive la copii. Puzzle-ul oferă un mod cu adevărat distractiv de a învăța într-un mod activ. Atrage copiii prin culori strălucitoare și forme interesante și îi ajută să-și dezvolte o multitudine de abilități. Obținem aceleași rezultate atunci când copiii rezolvă puzzle-uri pe tabletă sau telefon? Unele da. Altele nu.

Beneficii ale puzzle-urile clasice:

• dezvoltă coordonarea ochi-mână: prin ridicarea, manipularea și așezarea pieselor. Evident, nu se poate dezvolta acest stil de coordonare atunci când se joacă jocuri în formă de aplicație.

• dezvoltă abilitățile motrice: jocurile puzzle de stivuire pot îmbunătăți finețea și precizia mișcărilor copiilor – care va conduce la abilități de scriere și tastare mai bune. Abilitățile care se dezvoltă în jocurile de stivuire nu sunt utilizate atunci când se joacă un joc în formă de aplicație.

• îmbunătățesc memoria: puzzle-urile de descurcare în special necesită o urmărire atentă a mai multor pași anteriori, acest lucru solicită creierului să stocheze modele, necestiă un nivel de gândire care este redundant în majoritatea jocurilor bazate pe tablete și smartphone-uri.

• dezvoltă gândirea: Nu poți păcăli un puzzle, piesele se potrivesc sau nu. Copilul dumneavoastră trebuie să-și dezvolte gândirea critică pentru a rezolva puzzle-ul, nu este vorba de o simplă alunecare a degetului sau o întoarcere a tabletei.

• învață răbdarea: Puzzle-urilor de lemn cer timp pentru a fi rezolvate – satisfacția nu este instantanee. Jocurile pe tableta sunt create pentru satisfacție imediată, ținându-te prins constant de joc.

Odată cu creșterea pieței de tablete și smartphone-uri, puzzle-urile tradiționale, clasice ajung să fie adaptate inevitabil și sub formă de aplicații. Fiecare dintre noi ne dorim să ne mândrim cu abilitățile smart ale copiilor, dar să nu uităm că adevărata viață este în offline. Si aici vor avea nevoie, de exemplu, de abilități motrice.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate