Play Garden: permiteți-le copiilor să-și creeze propriile obiecte de artă din porțelan

28.04.2017

Play Garden ne roagă să le permitem copiilor să-și creeze propriile obiecte de artă din porțelan și ne invită în acest weekend la ei acasă.

atelier pictura copiiUnul dintre subiectele mai delicate asupra căruia nu reușesc să cad de comun acord cu buna mea soție este stabilirea unui prag de la care jocul devine realitate. Eu sunt mai practic și am băgat de seamă că micuța noastră îmi seamănă.

Drumul până la masterchef și artă trece mai întâi pe la funcționalitate practică. Părerea mea.

Mai pe scurt, ca să înțelegeți ce vreau să spun. Care dintre voi ați mânca o delicatese cu pietricele, legume din plastic și trei scoici? Sau care dintre voi ați insista să tăiați până la capăt un morcov cu un cuțit pentru copii? Abia acum am înțeles și eu de ce unele femei se simt în largul lor în bucătărie și altele sprijină tocul la intrare. Păi cum să simți drag dacă vezi că nimeni nu gustă din ce gătești tu?!!?

Sau cu pictura. Toți copiii vor să picteze în prima fază. Fiecare cu ce are la îndemână și unde ajunge. Incep cu ce au în nădragi sau în farfurie. Apoi interesul începe să le dispară încet încet. Spațiul li se răstrânge. Nu mai au voie să facă dungi lungi și colorate pe pereți. Dungi pe care le vor găsi acolo când se vor trezi a doua zi. Li se întinde o bucată de hârtie care dispare după câteva ore. După ce își pierd tot interesul pentru desen li se dau pensule. Unde sunt desenele copilăriei de pe pereți? Unde sunt obiectele personalizate?

Atelier de tehnică și creativitate organizat de Play Garden

Vreți ca micuții voștri să plece acasă cu propriile obiecte de artă cu o funcționalitate practică create chiar cu mânuțele lor? Play Garden a pregătit căni, farfurii, lingurițe din porțelan și pigmenți non – toxici pentru ceramică și porțelan. Maestră a penelului va fi Elena Andrei.

Elena a urmat cursurile Universității de Artă din București și masterul la clasa profesorului Sorin Ilfoveanu. A expus de multe ori în formule de grup sau pe cont propriu. Dintre expozițiile personale amintim expoziția din Canada la Galeria WarehouseArtworks, Winnipeg sau la București cu proiectul „Tesătura umană” în 2008 la UNA Galeria. In prezent realizează obiecte decorative din porțelan sub brandul Istoriato și predă cursuri de artă pentru copii.

Data și locație
• Play Garden, Strada Somesu Rece nr 33, București
• 29 aprilie la ora 11:00.

Cost atelier
Prețul pentru un copil este de 40 ron. In preț sunt incluse materiale și cănuța de porțelan.

Informații si rezervări
• facebook: facebook.com/events
• telefon: 0725562171

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate