Modern Dad’s Challenges ne invită la o discuție despre siguranța copiilor în mașină și călătorii

28.06.2017

Un tată modern are grijă de propriul copil și de copiii celor din jurul său

siguranța copiilor în mașină și călătorii

De când micuța noastră a început să meargă de-a bușilea și am decis să o încurajăm să exploreze cât mai mult posibil am început să fiu mai sensibil la discuțiile despre siguranța copiilor în mașină și călătorii. Am observat că sunt două categorii de discuții pe acest subiect. In prima categorie se discută despre măsuri de siguranță dacă cei din jur sunt neatenți (evit să spun rău intenționați sau lipsiți de orice formă de responsabilitate). Aici întâlnim recomandări de scaune blindate pentru copii (exagerez). In a doua categorie întâlnim sfaturi pentru cei care nu sunt încă părinți sau pentru părinții care sunt în preajma altor copii. Inclusiv pentru fanii Fast & Furious.

Dacă ne bazăm exclusiv pe bula noastră și cea mai cea măsură de siguranță este lipsită de putere dacă își bagă toată coadă cel fără de nume. Si credeți-mă, știu ce spun. In momente de grele încercări depindem și de ce este în jurul nostru. Tocmai din acest motiv cei care dau într-adevăr sfaturi despre siguranța copiilor în mașini și călătorii abordează ambele categorii. Ei ne învață simultan pe noi, părinții, ce măsuri să luăm pentru a-i proteja și pe ei ce măsuri să ia pentru a nu-i pune în pericol sau pentru a ne ajuta în caz de nevoie.

In mașinile care merg mai încet pe prima bandă poate să doarmă un copil. NU CLAXONAȚI

Un exemplu cu care m-am confruntat de mai multe ori. Eu am obiceiul să-mi planific drumul îm funcție de programul de somn al micuței mele. Cum ea doarme în scaun nu pot să merg cu viteză foarte mare. Merg mai încet pe prima bandă și semnalizez dreapta când observ că vine din spate cineva grăbit. Cu toate acestea, am fost claxonat insistent de câteva ori să merg și mai repede. Nu este vina mea că în Moldova nu sunt autostrăzi. Nu este vina mea că traficul era aglomerat. Nu este vina mea că pe ei, posibil, îi stresau șefii la telefon. Eu doar mergeam mai încet pe prima bandă cu un copil care dormea în mașină.

In fața unei persoane care pornește pe trecerea de pietoni poate să fie un căruț pentru copii

Un alt exemplu cu care m-am confruntat de câteva ori. Stau la trecerea de pietoni. Mașina de pe prima bandă se oprește și-mi acordă prioritate. Pornesc. Soferul din autoturismul de pe banda a II-a se uită cu coada ochiului și vrea să treacă fără să vadă că eu împingeam un căruț pentru copii. El se raporta la mine. Eu aveam timp să trec. Căruțul nu. De două ori a oprit cu talpă pe frână. A coborât și și-a cerut scuze. Nu s-a gândit că pot împinge un căruț. A vrut să treacă, dar nu a vrut să dea peste mine sau, mai grav, peste un căruț cu copil. De mai multe ori au trecut fără să întoarcă privirea.

Siguranța copilului în masină și călătoriile

Vreți să învățați mai multe despre siguranța copiilor în mașină, în oraș sau în concedii? Vă recomand următoarea întâlnire Modern Dad’s Challenges.

Data:
5 iunie

Locație:
Happy Cinema București

Program eveniment:
18.30 – 18.45: Inregistrarea participantilor & Socializare
18.45 – 19.15: Siguranta auto pentru copii: reguli, obiceiuri si mituri, Alice Dona, Managing Partner ErFi Kids Romania, Brand Manager Graco USA
19.15 – 19.20: Sesiune de intrebari & raspunsuri
19.20 – 19.50: Calatorii cu copii – tehnici de “supravietuire” pentru parinti, Roxana Farca, Travel Writer LumeaMare.ro
19.50 – 19.55: Sesiune de intrebari & raspunsuri
19.55 – 20.10: Pauza de socializare
20.10 – 20.40: Masuri de preventie a accidentelor in masina in timpul calatoriilor, Ana Maita, Consilier pentru Drepturile Mamelor Asociatia SAMAS
20.40 – 20.45: Sesiune de intrebari & raspunsuri
20.45 – 21.00: Tombola & Socializare

Participarea la eveniment este gratuită și se face completând formularul de înscriere de pe blogul Frunzaresc.eu.

Locurile sunt limitate (maxim 100 de participanți).

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este dedicat taților și viitorilor tați și este organizat de agenția Creative Energy Corner.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate