stau pe net internet

Au întrebat 1.055 respondenţi: De ce citesc pe bloguri când se pot uita pe vloguri?

18 Aug 2017

Ce au răspuns ei a fost pus pe slide și prezentat aseară într-un cadru restrâns.

Spre bucuria unora și dezamăgirea altora, concluzia finală a fost că nu mor bloggerii când vor vloggerii. Blogul, locul unde ne exprimăm părerile (mai puțin frustrările) în format scris, literă cu literă, continuă să rămână în top chiar dacă vlogul se bucură de un suport tehnologic din ce în ce mai avansat. Fiecare cu propria comunitate, zic unii. Bloggerul cu a lui. Vloggerul cu a lui. Uneori se mai suprapun. Așa e’n online. Rezultatele fac diferența, zic alții.

bloguri

Corect. Rezultatele. Dar care rezultate? Cele din rapoartele de trafic sau cele vizibile pe stradă? Eu am toată stima și respectul față de bloggerii care încearcă să mute munții din loc în speranța că vor convinge măcar o singură persoană să-și arunce gunoiul la tomberon sau să fie mai responsabilă cu proprii copii. Rapoartele de trafic online nu mă încălzesc cu nimic. Eu vreau să văd rezultate în offline.

De ce prefer să citesc bloguri? Pentru că pot citi din paragraf în paragraf. Pot citi în ritmul meu. Dacă n-am înțeles din prima, revin și mai citesc o dată. Dacă simt că autorul trage de cuvinte mai sar și eu peste câteva fraze. La video îmi este mai greu.

Partea cu continuați să scrieți pe bloguri pentru că textul este indexat mai ușor de către motoarele de căutare continuă să mă lase rece. Comparați traficul provenit din motoarele de căutare cu cel provenit de pe rețelele de socializare. Recitiți ultimele indicii seo despre impactul distribuției social media. Revedeți discuțiile despre puterea comunității din jurul unui proiect online.

Sunt avantaje și dezavantaje. De ambele părți. Important, din punctul meu de vedere, este direcția în care ne îndreaptăm.

Studiu „InfluenceMe: A 360 Perspective on Romanian Influencers” by Starcom România

Au mai scris despre acest studiu:

• victorkapra.ro : Studiu: Cititorii de bloguri preferă textul și mai puțin conținutul video
• andreicismaru.ro : Digital rant: pariați pe content scris

pantofi eleganti
masini surfilat cusut
  1. ELENA spune:

    Eu inteleg asa, sa continui sa scriu pe blog, desi o postare de ieri ma descurajase un pic cu ratingurile astea, sa scriu corect si clar fara sa bat campii tragand de text, ca anumite cuvinte imi aduc prin cautare sau Seo mai rapid vizitatori. Vlogg fac ocazional momentan insa mi se pare ca scrisul este de baza. Zic bine?

    • Tudor spune:

      Iți recomand să scrii așa cum simți. Uneori mai mult, alteori mai puțin. Nu lungi vorba de dragul seo pentru că vei ajunge la clubul bloggerilor anonimi. Uneori fii mai atentă la vocabular, alteori mai slobodă. Fii tu!

blogosfera
13 Sep 2017

Cine a fost mai întâi? Bloggerul sau omul? Mai sunt câteva zile până la Webstock-ul din acest an. Dacă tot   …

blogosfera
30 Aug 2017

Cine este autorul acestui comentariu? Si dau click. Unde ajung? Pe blog sau pe contul de Facebook? Pe vremuri, un   …

21 Sep 2017

Ce este compasiunea? Ce este vacuitatea? Care este legătura dintre vacuitate şi înţelepciune? Câteva întrebări la care ne va răspunde   …

parenting
18 Sep 2017

Voi cât zahăr credeți că este indicat să consume zilnic un copil? Un copil care merge la grădiniță sau la   …

blogosfera
13 Sep 2017

Cine a fost mai întâi? Bloggerul sau omul? Mai sunt câteva zile până la Webstock-ul din acest an. Dacă tot   …

webstock
8 Sep 2017

Dacă știi un proiect de parenting care ți-a atras atenția în ultimul an, astăzi este ultima zi în care îl   …

TeCOMM
8 Sep 2017

Marco Wolters, Global Industry Lead Fashion, Home&Lifestyle la GfK participă între 24-25 octombrie la TeCOMM din Cluj-Napoca și ne va   …

8 Sep 2017

Măcar ei au recunoscut. Si caută soluții pentru fi cu un pas înaintea celor care încearcă să lanseze astfel de   …