stau pe net internet

Ia ziceți, părinți, care aveți ad block-er instalat?

7 Iul 2017

Ce căutați pe site-urile cu bannere în exces de aveți nevoie de ad block-er?

Miruna și-a rugat astăzi prietenii de pe Facebook să răspundă sinceri la o scrută întrebare „Ia ziceți, copii, care aveți ad block-er instalat?”. Cei care am răspuns cu „nu” suntem într-o minoritate copleșitoare.

ad block

Tot e bine că printre cei care au răspuns cu „da” sunt și câteva persoane care au început să facă deosebirea între cei care își împopoțonează site-urile cu fel și fel de bannere orbiți de monetizarea unui conținut redactat la normă și bloggerii pe care îi urmăresc frecvent, ca să nu spun zilnic, unde găsesc articole documentate și redactate cu responsabilitate de blogger. Este un pas înainte.

Ce caută părinții pe site-urile cu bannere în exces?

Ad block-er nu face altceva decât să alimenteze dorința noastră de a ne fofila de responsabilitate. Nu-mi pasă de ce urmări are acel site asupra altei persoane atât timp cât eu m-am protejat și sunt în siguranță. Nu-mi pasă! Eu am ad block-er. Am intrat, am blocat bannerele și am citit ce m-a interesat. Ce face restul e treaba lor. Problema este că acel site este întreținut financiar tocmai de către cei care intră fără să aibă ad block-er instalat. De către cei care nu știu sau nu pot să se protejeze. Ei intră. Inchid ce se poate închide și încearcă să citească câte ceva printre bannerele rămase. Si uita așa suntem părtași, vorba unui amic, la menținerea educației online la un nivel scăzut. Singura măsură constructivă este blocarea site-urilor respective.

Intr-o zi, unul dintre cei care își pierde inutil timpul închizând bannere și căutând o bârfă printre alte bannere, ademenit de un titlu care nu are nimic în comun cu ce se află în articol, îi poate cere prietenia pe o rețea de socializare copilului vostru. Atunci cum veți mai proceda? Instaurați nivelul superior de securitate online?

Suntem mândri de noi când ne auzim spunându-le altora că suntem modele pentru proprii copii. Păi ce fel de modele suntem?
– Auzi, tu, copile? Dacă vrei să intri pe net fără să fii agasat de bannerele afișate în exces pune și tu un ad block-er.
– Si lumea e mai bună?
– Nuuu, dar noi suntem în siguranță.
– Aha! Nu este mai bine să nu mai intrăm niciunul pe acele site-uri? Dacă le scade venitul sub cheltuieli închid singuri.
– …

De ce nu vor unii părinți să fie afișate bannere online?

Dacă tot am început să vă provoc la discuții sincere, hai să mergem până la capăt. Sunt puține familii în care fiecare membru are propriul device – pc, laptop sau tabletă. Cele mai multe familii împart unul sau două device-uri – de obicei un pc / laptop și o tabletă. In spatele unor discuții despre necesitatea instalării unor programe / aplicații de ad block-er se ascunde în realitate dorința de a se proteja de anumite discuții mai puțin plăcute datorate unor bannere afișate.

Sunt printre noi și părinți care au înțeles cât de prompte sunt unele bannere personalizate. Au căutat discret câteva detalii despre o vacanță pe lună și au început să afișeze oferte cu nave spațiale moderne. Sunt și promoții cu întâlniri de gradul III incluse. Discreție cu bannere la vedere? Nu se mai poate.

masini surfilat cusut
scaune ergonomice
internetinternetinternetinternet
 1. Eu personal nu folosesc nici un fel de AdBlock pentru că puștiul meu abia descoperă lumea cărților tipărite pe hârtie. Mă deranjează însă altceva: publicitatea difuzată pe canalele de televiziune pentru copii, Disney Junior de exemplu rulează la greu reclame pentru adulți încât cei mici știu deja de creme antirid cu efect de întinerire, infecții urinare, proteze dentare și multe alte prostii.

  • Tudor spune:

   Iți recomand un hard extern conectat la tv și tabletă. Îi pui acolo ce credeți voi de cuviință Poate să revadă ce vrea el și de câte ori vrea el. La tv, in online, în jocurile ptr copii nu există nimic 100% gratuit.

 2. Radu spune:

  Google chiar lucreaza la aceasta problema si sper ca va gasi o solutie. Toti webmasterii au de pierdut cu adblock.

  • Tudor spune:

   Nu sunt singurii care caută soluții pentru blocarea adblock-erilor. De exemplu, în Asia este popular un browser care nu permite adblock – în spatele lui se află Alibaba Group Holding Limited. Ei încearcă să-și facă treaba. Este rândul nostru să ne ridicăm la nivelul noilor posibilități tehnologice – să evităm proiectele online (webiste-uri, aplicații și jocuri) care folosesc bannere excesiv.

7 Iul 2017

Ce căutați pe site-urile cu bannere în exces de aveți nevoie de ad block-er? Miruna și-a rugat astăzi prietenii de   … ia loc și tu

9 Iun 2017

Contrar unor sfaturi primite de la unele rude sau găsite pe internet, eu nu i-am ascuns micuței mele faptul că   … ia loc și tu

Social Media for Parents 2017
21 Iul 2017

Acest articol este dedicat celor care nu au reușit să ajungă la Social Media for Parents 2017, programul nu le-a   … ia loc și tu

Social Media for Parents
20 Iul 2017

Am decis să scriu dis de dimineață despre Social Media for Parents 2017. Nu o fac din dorința de a   … ia loc și tu

civictech
18 Iul 2017

Te invit să te alături în CivicTechᴿᴼ, comunitatea celor care cred într-o Românie care folosește potențialul tehnologiei și talentului specialiștilor   … ia loc și tu

advertoriale
11 Iul 2017

Un trainer antreprenor blogger este foarte atent când își alege criteriile după care se evaluează. Mă uit de ceva vreme   … ia loc și tu

7 Iul 2017

Ce căutați pe site-urile cu bannere în exces de aveți nevoie de ad block-er? Miruna și-a rugat astăzi prietenii de   … ia loc și tu

webstock
6 Iul 2017

Bloggeri începători, adevărata blogosferă continuă să existe! Are o formă nouă, dar există. Haideți și voi alături de noi!