stau pe net internet

Un tânăr din România a găsit un Pokemon într-o Balenă Albastră

5 Apr 2017

In timp ce aștepta culoarea verde la o trecere pentru pietoni, un tânăr din România a găsit un Pokemon într-o Balenă Albastră.

balena albastraIn urmă cu niște ani, la un atelier despre Marketing Online, ni s-a adus o sfoară de câțiva metri. Ne-am așezat unul lângă altul în șir indian și am început să întindem sfoara. Sirul nostru era mai mare cu circa 3m decât sfoara. Când capătul sforii era ținut de prima persoană din șir ieșeau în evidență (sfoara nu mai ajungea la ei) cei care aveau să înregistreze cel mai mare profit. Când capătul sforii era ținut de ultima persoană din șir rămâneau pe dinafară … naivii. Eu eram undeva pe la mijloc. M-am ținut de sfoară în ambele cazuri. Din întâmplare. Așa a fost să fie.

La sfârșit am înțeles că mai exista o posibilitate. Sfoara să fie întinsă la mijlocul nostru. Să nu fie nici la capătul din stânga, nici la cel din dreapta. Să avem genii și naivi în egală măsură. Ce frumos! Frumos, frumos, dar ineficient pentru cei din dreapta. Succesul lor depindea de numărul celor din stânga.

Naivitate. Frumoasa naivitate a tinerilor.

Dar de ce doar a tinerilor? In urmă cu doar câteva luni am văzut zeci de mii de adulți ieșind în stradă crezând că pot schimba ceva. Unii dintre ei au recunoscut între timp că au fost naivi. Recunosc că au fost naivi. Si cu toate acestea, mai recunosc și că vor ieși din nou la următorul semn.

Avem români aflați la a II-a emigrare. Au plecat peste hotare crezând că tot ce au citit pe internet și au auzit de la prieteni este adevărat. Au plecat și au revenit în România. Unii cu bani, alții mai săraci decât au fost când au plecat.

Avem adulți care își schimbă job-ul ademeniți de anumite beneficii pe care nu le vor vedea niciodată. Ei speră că dincolo va fi mai bine. Si n-a fost să fie.

Naivitate. Curaj. Spuneți-i cum vreți. Adevărul este că avem nevoie de un dram de nebunie pentru a putea supravețui într-o lume în care omenia e pe cale de dispariție.

A nu se confunda naivitatea cu comportamentul suicidal.

Hai să revenim la tânărul care a găsit astăzi un Pokemon într-o Balenă Albastră. Aștepta politicos culoarea verde la trecerea de pietoni. Avea gluga de la hanorac trasă pe cap și căștile la urechi. Si aștepta. De ce? Pentru că știa că dacă trece riscă să fie luat pe capotă de către un șofer care circula regulamentar. Stia. Si nu știa din proprie experiență. Nu fusese luat niciodată pe capotă de vre-o mașină. Nu se oprise de teama unei amenzi. Nu. Se oprise pentru că ținea la viața lui.

La un momendat, o tânără începe să-și facă loc cu coatele. Ajunge în stânga lui. Chiar lângă bordură. Se uita când în dreapta și-n stânga cu o privire pierdută, când în ecranul de la smartphone. Vroia se treacă. Se grăbea sau renunțase să se mai grăbească?

Pokemonul lui a început să țopăie pe Balena ei Albastră. S-au privit lung în ochi. Verde. Mașinile s-au oprit. Cei din jur au început să treacă nepăsători pe lângă ei. Se grăbeau cu prudență în direcții diferite. Pokemon? Balenă Albastră? Limbaj de mahala. Dead-line, dle, dead-line. Mașinile au pornit. Ei continuă să se privească ținându-se amândoi de sfoară.

In loc de concluzie.

Persoanele cu un comportamentul suicidal nu au nevoie de restricții. Ele au nevoie urgent de un sprijin de specialitate. Sfatul unui prieten virtual sau gluma unui prieten real sunt doar câteva încercări dintr-o luuungă listă.

masini surfilat cusut
scaune ergonomice
internetinternetinternetinternet

7 Iul 2017

Ce căutați pe site-urile cu bannere în exces de aveți nevoie de ad block-er? Miruna și-a rugat astăzi prietenii de   … ia loc și tu

9 Iun 2017

Contrar unor sfaturi primite de la unele rude sau găsite pe internet, eu nu i-am ascuns micuței mele faptul că   … ia loc și tu

Social Media for Parents 2017
21 Iul 2017

Acest articol este dedicat celor care nu au reușit să ajungă la Social Media for Parents 2017, programul nu le-a   … ia loc și tu

Social Media for Parents
20 Iul 2017

Am decis să scriu dis de dimineață despre Social Media for Parents 2017. Nu o fac din dorința de a   … ia loc și tu

civictech
18 Iul 2017

Te invit să te alături în CivicTechᴿᴼ, comunitatea celor care cred într-o Românie care folosește potențialul tehnologiei și talentului specialiștilor   … ia loc și tu

advertoriale
11 Iul 2017

Un trainer antreprenor blogger este foarte atent când își alege criteriile după care se evaluează. Mă uit de ceva vreme   … ia loc și tu

7 Iul 2017

Ce căutați pe site-urile cu bannere în exces de aveți nevoie de ad block-er? Miruna și-a rugat astăzi prietenii de   … ia loc și tu

webstock
6 Iul 2017

Bloggeri începători, adevărata blogosferă continuă să existe! Are o formă nouă, dar există. Haideți și voi alături de noi!