Inteligența artificială transformă Samsung Envisions Life

02.11.2017

Aproape orice industrie este transformată astăzi de Inteligența Artificială (AI). De la comerțul cu amănuntul și de divertisment până la transport și asistență medicală, AI se strecoară în lumea noastră în moduri tot mai profunde, revoluționând modul în care ne referim la viața noastră de zi cu zi.

La Samsung Electronics este împărtășită viziunea unei lumi complet deschise, inteligente și conectate. O lume în care AI va juca un rol esențial. O lume în care toate obiectele, de la telefoane și până la frigidere, vor dispune de Inteligența Artificială pentru a ne putea ajuta să intrecaționăm cu ușurință cu ce se află în jurul nostru.

AI – Unde suntem acum și unde mergem?

Samsung Envisions Life

De când a fost conceput pentru prima oară în anii 1950, AI a avut un impact palpabil asupra vieții noastre. Ne-a oferit, printre alte inovații, recunoașterea practică a vorbirii, mașini mai eficiente de căutare pe web și auto-conducere.

La începutul acestei luni, programul AlphaGo AI de la Google a creeat știri fără asistență umană în doar trei zile, stăpânind vechiul joc Go chinezesc. Acest avans major apare la doar două decenii după ce Garry Kasparov, Mare Maestru Internaţional şi campion mondial de şah timp de 15 ani consecutiv – învins de către supercomputerul Deep Blue, a demonstrat că AI nu numai că a parcurs un drum lung, dar este pe cale să creeze oportunități de neimaginat în toate industriile care vor adăuga o nouă valoare vieții noastre .

Explozia recentă în AI este permisă de un număr de factori, inclusiv o disponibilitate mai mare a unităților de procesare grafică, cantități virtuale infinite de date și algoritmi de învățare mai avansați ai mașinilor. În plus, investițiile în AI s-au triplat de la 26 de miliarde de dolari în 2013 la 39 de miliarde de dolari în 2016, stimulând în continuare dezvoltarea noilor tehnologii inteligente.

În ciuda acestor progrese, există provocări reale care împiedică dezvoltarea tehnologiilor AI, inclusiv lipsa bazei de talente necesare în această industrie. Mulți producători de dispozitive nu au găsit deocamdată o soluție optimă pentru a optimiza cel mai bine datele de utilizator pe care le primesc de la propriile produse dotate cu senzori. Ca urmare, ei se străduiesc să determine dacă AI este capabilă să ne ajute și în ce fel o poate face.

Bixby – aduce noi valori în casa inteligentă

Samsung Envisions Life

Samsung, de asemenea, a avut în vedere modul în care AI poate aduce o valoare reală utilizatorilor săi. In acest sens, a dezvoltat Bixby – o reinventare îndrăzneață a interfeței inteligente care este și mai omniprezentă, deschisă și personală. Realizat de Samsung Connect, Bixby va acționa ca platformă de control a ecosistemului dispozitivului conectat, inclusiv cu telefoanele mobile, televizoare și chiar cu aparatele de uz casnic pentru a face experiența inteligentă la domiciliu și mai inteligentă.

De fapt, Samsung a adăugat Bixby Voice la frigiderul Family Hub. Acum, veți putea să verificați vremea, să completați listele de cumpărături și să comandați alimente cu puterea vocii voastre. De exemplu, dacă ați rămas fără lapte, puteți spune doar „Bixby, comandă lapte” pentru a comanda direct de pe ecran.

Integrarea dispozitivelor Bixby Voice și Samsung Connect în frigiderul Family Hub marchează un pas mare – unul care va oferi dezvoltatorilor oportunități extraordinare de a dezvolta noi conținuturi, aplicații și experiențe în domenii precum alimentația, sănătatea, managementul casei, divertisment și multe altele.

Credem că acesta ar putea fi cel de-al patrulea val, unde aveți obiecte programabile dispersate în întreaga casă – conectate și comunicând perfect într-o manieră personalizată și intuitivă. În acest fel, Samsung trece dincolo de simpla conectare a dispozitivelor la Internet și face următorul pas prin conectarea dispozitivelor la informații. Această nouă eră este ceea ce se numește „Lucruri inteligente”.

O lume mai inteligentă, o viață mai bună

O lume alimentată de Intelligence of Things va deschide noi posibilități. În această lume fiecare gadget din jurul nostru va fi inteligent, va fi capabil să înțeleagă și să ne anticipeze nevoile. În această lume sarcinile lumești vor aparține trecutului iar noi vom avea mai mult timp liber pe care îl vom petrece împreună cu cei dragi.

Comentarii

  1. Interesant e că Bixby este adaptat și diferă în funcție de țară. Vom vedea dacă și asistentul vocal va fi disponibil și în alte limbi decât cele din prezent.
    Având în vedere concurența (Google Assistant, Siri de la Apple, Alexa de la Amazon si Cortana de la MS), aștept ca Samsung să ridice ștacheta și să ducă lucrurile la alt nivel.

    • Tudor spune:

      Ai în vedere faptul că Samsung are la bază o altă cultură. Din spate vine puternic și Xiaomi al cărui avantaj este că dispune deja de o rețea proprie de obiecte inteligente și servicii.

Postează un comentariu


Articole învecinate