Broken Link Checker – un plugin pentru găsirea și editarea link-urilor rupte

2 Noi 2017

Un link rupt este un link către o adresă url inexistentă.

Stim cu toții că este recomandat să adăugăm link-uri către articole publicate pe alte bloguri, să ne adăugăm adresa propriului blog când postăm un comentariu, sau să inserăm link-uri către propriile articole în comentariile postate în mediul online – pe bloguri sau pe rețelele de socializare. Noi postăm la alții și alții postează la noi. Așa-i în blogosferă. Din păcate, link-urile se mai și rup.

Link-ul către un articol se poate rupe din 3 motive:
– a fost șters articolul: în urmă cu câteva luni eu mi-am șters toate articolele de pe acest blog. Am păstrat doar domeniul. Link-urile către articolele respective au devenit inevitabil link-uri rupte.
– a fost editată adresa url a articolului: a fost o perioadă în care și eu aveam prostul obicei să editez adresele url ale unor articole publicate. Pe cele din draft le putem edita ori de câte ori găsim un titlu mai bun. Pe cele deja publicate este de preferat să le lăsăm așa cum au fost lansate în mediul online. Dacă totuși decidem să le edităm titlul este recomandat să nu schimbăm și adresa url.
– domeniul web al blogului nu mai este activ: și pe mine m-a bătut gândul să renunț la blog. Din fericire, mi-am amintit la timp pentru ce mi-am făcut acest blog și am șters doar articolele.

Profit ce această ocazie pentru a-mi cere scuze tuturor celor care s-au ales cu link-uri rupte din cauza mea.

Cu ajutorul pluginului Broken Link Checker aveți posibilitatea de a identifica, de a edita și de a elimina link-urile rupte de pe blog

Broken Link Checker

Pluginul poate fi descărcat de pe wordpress.org

Broken Link Checker

Pluginul poate verifica singur link-urile rupte la un anumit interval de ore. Dacă găsește cel puțin un link mort trimite automat un mesaj pe adresa de email a administratorului blogului sau pe o altă adresă de email.

Eu unul sunt mai zgârcit din principiu cu plugin-urile active pe blog. Din acest motiv prefer să-l țin inactiv. Când Providența este mai darnică cu mine și îmi mai lasă ceva timp liber intru, îl activez, caut, editez și apoi îl dezactivez din nou.

stau pe net

like
6 Ian 2018

Dacă mă considerați prieten pe Facebook, nu doar o liniuță în șirul de „prieteni” online cu care vă mândriți în   …

19 Dec 2017

Motocoasa este un dispozitiv indispensabil în orice curte sau grădină. Alegem un model cu cel mai bun raport calitate preț,   …

blogosfera
19 Dec 2017

Unii bloggeri se tem de cenzură, dar sunt victime ale autocenzurii. Din tot ce mi-a ajuns la urechi până acum   …

advertoriale
6 Dec 2017

Fototapete vlies pentru camera copiilor – recomandate părinților care vor să-și țină copiii departe de monitoare. Si voi sunteți nemulțumiți   …

30 Noi 2017

Un nou AI Facebook care ne monitorizează postările pe această rețea de socializare a primit sarcina de a ne detecta   …

29 Noi 2017

Parteneriatul dintre Xiaomi și Baidu Inc. a fost făcut public în urmă cu câteva ore la Beijing, la prima conferință   …

28 Noi 2017

Astăzi am decis să mă conformez legislației în vigoare și să vă anunț că acest blog folosește cookies. Pe scurt,   …

27 Noi 2017

Bitdefender a demarat campania #nutastaură menită să crească nivelul de conștientizare asupra fenomenului cyberbullying în România și să convingă Facebook-ul   …