stau pe net internet

Ce fel de femeie ne dorim să dezvoltăm în fetița noastră

3 Apr 2017

Dacă tot ne place atunci când fetița noastră este îmbrăcată frumos şi atrage toate privirile, de ce sărim ca arși atunci când îi cere prietenia un necunoscut pe o rețea de socializare?

Sunt tată de fată. 2 ani și 4 luni. Mă rog, am zile în care mă întreb cum din doi oameni a putut să iasă un pui de maimuță energizată. După ce am căzut de comun acord cu buna mea soție să adoptăm un model de educație bazat pe libertate, am început să conștientizăm și riscurile pe care ni le-am asumat luând această decizie. O parte din ele. Pe celelalte le vom identifica pe parcurs. Ne rugăm să ne întărească și mergem înainte.

Intreaga responsabilitate pentru feminitatea fetițelor revine mamelor. Noi, tații, le putem învăța orice altceva, dar când vine vorba de feminitate este rândul mamelor să ia inițiativa. Nu că nu ne-am descurca și noi să le explicăm una alta, dar ce altceva poate apropia mai mult o mamă de propriia fiică decât o discuție intimă despre feminitate?

Mama este mama. Principalul model despre feminitate.

Mai dificil este pentru mamele care au acceptat să fie sclave ale societății și sunt non-stop frustrate că nu mai au timp să stea cu propriile fetițe. Sunt mereu ocupate, obosite, grăbite și nemulțumite. Bunicile, învățătoarele și bonele sunt și ele femei. Mama este doar una singură.

Relația dintre mamă și fiică despre feminitate începe cu prima dungă de ojă pe oglindă, cu primul ruj întins pe față, cu prima fustă tăiată cu foarfeca. Mai am câteva exemple, dar mai bine mă opresc aici.

Intr-o bună zi vom ajunge într-un moment de cotitură. Fiica noastră a crescut și un necunoscut i-a cerut prietenia pe Facebook. Ce facem? Unde este tensiometrul? Cureaua? Smartphone-ul? Pănicuța poate fi evitată. Cum? Invățând din timp ce imagine este de preferat să i se transmită despre feminitate.

Vreți să învățați și voi?

Vă recomand următorul atelier:

Model pentru fetița mea, atelier despre feminitate

Facilitator: Ioana Agachi, psihoterapeut centrat pe persoană, trainer & managing partner Eu, părinte ghemotoc alături de Mariana Romanică, fondatoarea primului birou de stil cu servicii complete și complementare din România, MR Image Consulting.

model feminatate

Detalii organizatorice:
• Data: 8 aprilie 2017, între orele 10.30-12.30
• Cui se adreseaza: Mămicilor de fetițe cu vârsta mai mare de 3 ani.
• Locație: YUCCA WELLNESS CENTER, Intrarea Lt. Av. Marcel Andreescu, nr. 15, sector 1, București
• Investiția voastră: 100 lei/ persoană
• Copiii au intrarea gratuită

Mai multe informații despre acest atelier și formularul de înscriere se găsesc la un click distanță pe ioanaagachi.ro

 1. Adriana Carrano spune:

  In primul rand, o copila imbracata frumos nu inseamna dezbracata pe jumatate si fardata ca la bordel, inseamna decent elegant si potrivit varstei. in al doilea rand, daca are varsta sa aiba cont pe fb atunci ar trebui sa stie deja ea singura ce pericole sunt

 2. Tudor spune:

  ce fericit as fi daca toti parintii ar fi de acord cu dvs

 3. Monica Mihai spune:

  Relatia dintre mama si fiica este sfanta, la fel cum un tata insufla prin puterea exemplului masculinitatea unui baiat, la fel si mama este cea care modeleaza mintea unei fetite. O relatie foarte frumoasa ce trebuie pretuita.

 4. Alina spune:

  Spunea cineva ca e foarte important sa iti inchipui ce fel de adult va fi copilul tau, in detaliu. In cazul de fata cred ca ajuta sa ne-o imagina pe mica printesa femeie matura, exact asa cum ne-ar placea sa devina … cu siguranta evenimentul descris le poate ajuta pe mame sa fie modelul cel mai potrivit de feminitate pentru micutele viitoare domnisoare.

 5. Cris spune:

  Eu aș vrea să devină fix ce își dorește ea pentru că știu că dacă o voi lăsa să-și urmeze visele va fi cea mai bună. În jurul ei are exemple bune, așa că nu mă tem că alegerile ei ar putea fi greșite.

digital parenting
16 Oct 2017

In timp ce noi, adulții, discutăm despre tributul impus de către Big Brother, tinerii americani au devenit sceptici privind libertatea   …

deontologie online
9 Oct 2017

Suntem dezamăgiți când ne vedem prietenii și concetățenii dependenți de smartphone, dar ne optimizăm non stop conținutul pentru smartphone. La   …

tecomm
9 Oct 2017

Agenda preliminară a evenimentului, precum și subiectele de discuție propuse pentru fiecare panel în parte pot fi găsite pe site-ul   …

familie
8 Oct 2017

Inteligența parentală se cultivă. Se ia ce se moștenește de la părinți și se pune la inimioare și în tărtăcuțe   …

8 Oct 2017

Cazanele termice pe lemne Stropuva, produse în Lituania, sunt primele cazane din lume dezvoltate și patentate cu ardere de tip   …

civil online
8 Oct 2017

Curtea de Apel Bucureşti a decis că fapta unui domn care a postat pe Facebook de pe contul personal infomații   …

Wordpress pentru toNti
3 Oct 2017

Folosiți pluginul Yoast SEO și încă mai aveți /category în adresa url a paginilor din arhiva blogului? Vă recomand să   …

digital parenting
2 Oct 2017

Băieți, să aveți încredere în ce vă spun părinții, nu în ce vedeți în unele spoturi tv. Măi, băieți. Pe   …