Cum se elimină category din adresa url a arhivei wp cu Yoast SEO

3 Oct 2017

Folosiți pluginul Yoast SEO și încă mai aveți /category în adresa url a paginilor din arhiva blogului? Vă recomand să o eliminați.

Implicit, adresa url a arhivei unui blog pe wordpress este de forma domeniu.ro/category/uncategorised. Din motive de seo și de bun simț este recomandat să fie eliminat /category. Să rămână doar domeniu.ro/uncategorised. De exemplu, adresa url a categoriei mele WordPress pentru toNti este staupenet.ro/wordpress-pentru-tonti. Fără /category.

Am observat că pluginul Yoast SEO este din ce în ce mai folosit în blogosfera românească. Si eu îl recomand. Dacă tot îl aveți instalat, vă recomand să-l folosiți și pentru a elimina /category din adresa url buclucașă.

Calea este Advanced / Permalinks

Atenție la linkuri

Cele mai multe theme wordpress preiau automat noua formă a adresei url. Pentru testare dați pur și simplu click pe un buton din meniu. Dacă se deschide pagina cu articolele din categoria respectivă totul este ok. Dacă se deschide o pagină 404 sau prima pagină a blogului înseamnă că mai aveți de insistat puțin.

Sunt theme care folosesc pentru meniul principal al blogului un meniu configurat la Aspect / Meniuri. Aici se poate configura meniul cu link-uri interne și cu link-uri externe. Dacă link-urile categoriile sunt adăugate ca link intern modificarea se propagă manual. Dacă sunt adăugate ca link-uri externe modificarea nu se mai propagă automat. Va fi nevoie de actualizare manuală.

Există și theme care dispun de o modalitate proprie de configurare a meniului, unele dintre ele complicate nejustificat. In astfel de situații vă recomand răbdare.

Dacă aveți link-uri către categorii inserate în articole ar cam fi cazul să le luați la mână și să le actualizați manual. Există și posibilitatea de redirect – cei care apasă pe un buton către fosta adresa să fie redirecționați automat către noua adresă.

Modificarea adresei url a categoriilor nu influențează adresele url ale articolelor.

Lăsați-mi și mie un „mulțumesc” dacă v-a fost de folos acest articol.

stau pe net

like
6 Ian 2018

Dacă mă considerați prieten pe Facebook, nu doar o liniuță în șirul de „prieteni” online cu care vă mândriți în   …

19 Dec 2017

Motocoasa este un dispozitiv indispensabil în orice curte sau grădină. Alegem un model cu cel mai bun raport calitate preț,   …

blogosfera
19 Dec 2017

Unii bloggeri se tem de cenzură, dar sunt victime ale autocenzurii. Din tot ce mi-a ajuns la urechi până acum   …

advertoriale
6 Dec 2017

Fototapete vlies pentru camera copiilor – recomandate părinților care vor să-și țină copiii departe de monitoare. Si voi sunteți nemulțumiți   …

30 Noi 2017

Un nou AI Facebook care ne monitorizează postările pe această rețea de socializare a primit sarcina de a ne detecta   …

29 Noi 2017

Parteneriatul dintre Xiaomi și Baidu Inc. a fost făcut public în urmă cu câteva ore la Beijing, la prima conferință   …

28 Noi 2017

Astăzi am decis să mă conformez legislației în vigoare și să vă anunț că acest blog folosește cookies. Pe scurt,   …

27 Noi 2017

Bitdefender a demarat campania #nutastaură menită să crească nivelul de conștientizare asupra fenomenului cyberbullying în România și să convingă Facebook-ul   …